صادرات کالا قلب تپنده ی هر کشوری محسوب میشود که ما در این مقاله
قصد داریم شما را از صفر تا صد با مراحل و قوانین آن آشنا کنیم.باید به این موضوع توجه داشته باشیم که صرفا آشنایی سطحی با صادرات کالا ما را به یک صادر کننده تبدیل تخواهد کرد.
قطعا همه ی ما تا به امروز واژه صادرات کالا را شنیده ایم و تا حدودی هم با آن آشنا هستیم.
در صورتی که با قوانین و شرایط آن آشنایی کامل نداشته باشیم و اقدام به صادرات کنیم در نهایت سبب از بین رفتن سرمایه ی خود میشویم.
پس برای شروع هر کاری در ایتدا باید درباره ی آن تحقیق کرد و اطلاعات لازم را به دست آورد.
پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید:
تاسیس شرکت در صورتی که قصد دارید کالایی را از کشور صادر کنید نیاز است تا یک شرکت با سهامی عام و یا خاص ثبت کنید.
برای انجام تمامی امور اقتصادی خود در گرو تشریفات رسمی نیاز به ثبت این شرکت دارید.
راه اندازی شرکت تولیدی گاهی شما در صادرات کالا فقط یک واسطه هستید.
یعنی با بررسی ، یک کالای رقابتی را در ایران شناسایی میکنید. آنرا از صاحب کالا خریداری میکنید و به صورت واسطه فرآیند صادرات آن به کشور مقصد را انجام میدهید. اما در صورتی که خودتان پتانسیل تولید را دارید چه بهتر که محصول صادراتی را خود شما تولید کنید.
در این صورت تمهیدات لازم برای تاسیس یک شرکت تولیدی را به انجام برسانید و پس از تولید محصول فرآیند صادرات را شروع کنید.
انتخاب محصول رقابتی برای صادرات کالا همان طور که در قسمت قبل توضیح دادیم گاهی شما فقط یک واسطه هستید.
در این صورت باید به بررسی کالاهای رقابتی برای صادرات بپردازید.
باید بسنجید چه کالایی در کدام شهر و کشور میتواند برای صادرات شما سودمند باشد. شما میتوانید با مراجعه به اتاق بازرگانی دریابید که ایران در صادرات چه کالاهایی به کدام کشور ها موفق تر عمل کرده است. ظاهر و بسته بندی کالای شما در فرآیند صادرات آن میتواند کاملا یک مزیت رقابتی بزرگ به حساب بیاید. همچنین کالای شما باید دارای تمامی استانداردهای لازم باشد.
افتتاح حساب بانکی در خارج از کشور اگر قصد صادرات کالای خود به کشور خارجی را دارید حتما باید این مسئله را مد نظ داشته باشید که یک حساب بانکی در خارج از کشور تا چد میتواند به فرآیند صادرات شما سرعت ببخشد.
پس بهتر است برای افتتحاح حساب خود در ابتدا اقدام کنید.
شناخت بازار صادراتی خود زمانی که کالای خود را تولید کردید و یا یک کالای رقابتی به عنوان واسطه پیدا کردید نیاز است تا به تحقیق و بررسی بپردازید و به این نتیجه برسید که کدام کشورها میتوانند میزبان خوبی برای کالای شما باشند.
قطعا باید به دنبال کشورهایی باشید که کالای شما با کمبود شدید در آن کشور مواجه است و یا مزیت رقابتی بزرگی با نمونه های مشابه خود در آن کشور دارد.
در این قسمت هم نیز میتوانید از دیگر بازرگانان و اتاق بازرگانی کشور مربوطه برای اطلاعات بیشتر کمک بگیرید. همچنین با شرکت در نمایشگاه های بین المللی میتوانید با تمامی منابع مهم بازرگانی در هر کشوری ارتباط کاری خوبی برقرار کنید. استفاده از آمار و ارقام معتبر در رابطه با پروسه های صادراتی و وارداتی هر کشور نیز میتواند برای شما راهنمای بزرگی باشد.
شناخت رقبا پس از انتخاب محصول و بازار مد نظر نیاز است تا شما رقبا ی خود در کشور مقصد را به خوبی بررسی کنید.
اینکه چه تعداد رقیب در حیطه ی محصول صادراتی شما در کشور مقصد وجو دارد. آنها چه مزایا و معایبی نسبت به شما دارند؟ چگونه میتوان در بازار فروش گوی رقابت را از آنها دزدید؟ نیاز است تا تمامی این موارد مفصلا بررسی شوند چرا که اشتباه در این مرحله میتوانند سبب از بین رفتن تمامی سرمایه ی صادراتی شما در کشور مقصد شود.
پس عجله نکنید و قبل از هر اقدامی تمامی جوانب را مورد بررسی قرار دهید.
ایران در صادرات کدام محصول ها موفقتر عمل کرده است؟ کشور ایران از دیرباز به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی مناسب مبدا بزرگی برای صادرات مواد غذایی به کشورهای گرم و خشک منطقه بوده است.
به طور کلی طی سالیان اخیر کشور ایران در محصولات زیر توانسته موفق عمل کند:
زعفران فرش محصولات معدنی پسته محصولات کشاورزی زیره لبنیات فرآورده های پتروشیمی و ..
تحقیقات بازار در فرآیند صادرات شامل چه چیزهایی میشود؟ شما برای صادرات کالا در ابتدا باید با تمامی قوانین صادرات آشنا باشید. این که چه کالاهایی اجازه ی صادرات دارند و چه کالاهایی صادرات آنها ممنوع است؟ اطلاع داشتن از بالا و پایین شدن های نرخ ارز که در کسب و کار بین المللی شما تاثیر به سزایی دارد معرفی محصولتان به خریداران خارجی از مهمترین مراحل صادرات کالا میباشد. این که شما مطمئن شوید محصول شما متفاوت است و میتواند برای خریداران وجه تمایز بزرگی داشته باشد تا آنها را مجاب کند به جای خرید از رقبای شما با خود شما همکاری کنند. بازاریابی محصول و نوع معرفی آن در این مرحله میتواند سکوی پرتاب شما باشد. باید به خوبی در این زمینه دانش و تجربه کسب کنید تا بتوانید بهترین مشتری های خارجی را جذب خود کنید.
حضور در فضای دیجیتال برای بازاریابی به غیر از تمامی راه هایی که پیشتر بیان کردیم شما با حضور در شبکه های مجازی و همچنین راه اندازی یک وبسایت میتوانید مشتری های خارجی زیادی را سمت خود جذب کنید.
اینستاگرام لینکدین شبکه های مجازی بزرگی هستند که به شدت میتوانند در موفقیت شما نقش به سزایی داشته باشند.
طراحی یک وبسایت حرفه ای در محدوده ی کالای مورد نظرتان و همچنین معرفی آن به گوگل برای نمایش در نتایج اول میتوانید یکی از موثرترین روش ها برای موفقیت در یک فروش کالای صادراتی باشد.
پیدا شدن مشتری و صدور پیش فاکتور بعد از اینکه تمامی مراحل بالا را طی کردید و به فرض مشتری با شما برای خرید محصولتان تماس گرفت:
نیاز است تا برای آشنایی بیشتر مشتری با شما اقدام به صدور پیش فاکتور کنید.
تمانی اطلاعات کالا و همچنین قیمت آن را در پیش فاکتور قید کرده و برای مشتری میفرستید.
ارسال بار نمونه و بسته بندی کالا در صورتی که با موافقت مشتری مواجه شدید احتمالا از شما کالای صادراتی نمونه در حجم کم درخواست کند.
در این مرحله حتما به بسته بندی کالا متناسب با کشور مقصد و مطمئن برای عدم آسیب رسیدن به آن حین حمل و نقل توجه ویژه ای داشته باشید.
در صورتی که بار نمونه مورد تایید خریدار قرار بگیرد پارت های بعدی ارسال در حجم های بیشتری ارسال خواهد شد.
تعیین بهای گمرکی در صادرات کالا در مرحله ی بعد صادرکننده باید تمامی هزینه های مربوط به بیمه، بسته بندی حمل و نقل و … را بپردازد.
چرا که تمامی این هزینه ها به عهده ی صادر کننده میباشد.
دریافت مجوز های لازم برای صادرات کالا ی مد نظر یکی از اصلی ترین مراحل قانونی صادرات کالا دریافت تمامی مجوز های لازم در داخل کشور است.
مثل مجوز بهداشت کشاورزی صمت سازمان ملی استاندارد و …
اظهار کردن کالای صادراتی به گمرک در این مرحله شخص صادرکننده باید با تمامی مدارک مربوط به کالای صادراتی خود به گمرک مراجعه کند.
سپس کالایی را که قصد صادرات آنرا دارد را به گمرک معرفی و یا اظهار کند.
بیمه کردن کالا در صادرات کالا شما نیاز دارید برای جلوگیری از وارد اوردن هرگونه ضرر و زیان مالی کالای خود را بیمه کنید.
در این صورت هر مشکلی برای کالای شما حین حمل بوجود بیاید:
با توجه به شرایط موجود در داخل بیمه نامه خسارت آن به شما باز خواهد گشت.
پیدا کردن شرکت حامل در این مرحله شما نیاز به یک شرکت معتبر و با تجربه دارید تا بتواند کالای شما را از ایران به درست مشتری خارجی شما برساند.
اعتماد و تجربه ی شرکت حامل در اینجا حرف اول را میزند.
در صورت عدم تجربه ی مافی شرکت حمل بار شما ممکن است با تاخیر به مقصد برسد و باعث رسیدن ضرر مالی زیادی به شما شود.
و یا حتی اصلا به مقصد نرسد پس در این مرحله برای پیدا کردن شرکت حمل مناسب تحقیق های لازم را به عمل آورید
شرکت راهکار تجارت پایا با داشتن حدود ۱۸ سال سابقه در امور بازرگانی امادگی خدمت رسانی به شما را دارد.
کافیست تا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
گواهی بازرسی در صادرات کالا هر دو طرف قرارداد یعنی هم خریدار و هم صادر کننده موظف هستند:
از شرکت های بازرسی بین المللی، گواهی بازرسی مربوط به کالای خود را دریافت کنند.
صدور فاکتور فروش مبدا در این مرحله صادر کننده موظف است تا یک فاکتور برای کالای صادراتی خود صادر کند.
سپس آن را به اتاق بازرگانی برساند تا بتواند تاییدیه ی فاکتور خود را دریافت کند.
صدور بارنامه ی حمل و پروانه ی گمرکی در صورتی که اتاق بازرگانی پس از دریافت فاکتور فروش مبدا و بررسی آن تصمیم به تایید آن گرفت:
در این مرجله بارنامه ی حمل و پروانه ی گمرکی را صادر میکند.
مرحله ی نهایی : صادرات کالا در مرحله ی آخر شرکت حامل مجوز خروج کالا از گمرک و صادرات آن به کشور مقصد را از صادر کننده دریافت میکند.
فرآیند صادرات کالا را آغاز میکند.
سوالات متداول
بله، شما میتوانید به عنوان یک واسطه عمل کنید و کالاهای تولید شده توسط دیگران را صادر کنید. در این صورت، باید محصولاتی را انتخاب کنید که در بازار مقصد رقابتی هستند.
برای انتخاب بازار مناسب، باید به تحقیق و بررسی کشورهای مختلف بپردازید و کشورهایی را که نیاز به کالای شما دارند و یا مزیت رقابتی دارید، شناسایی کنید.
بله، بستهبندی مناسب کالا نقش مهمی در حفظ کیفیت و سلامت کالا در حمل و نقل و همچنین ایجاد یک مزیت رقابتی در بازار مقصد دارد.
بیمه کردن کالا در صادرات ضروری است تا در صورت بروز هرگونه مشکل یا آسیب در حین حمل و نقل، خسارتهای مالی شما جبران شود.
کالاهایی که مطابق با مقررات و استانداردهای ایران هستند و مجوزهای لازم را دریافت کردهاند، امکان واردات از دبی را دارند. برای اطلاعات دقیقتر باید به قوانین گمرکی ایران مراجعه کنید.